Normal ke kencing bayi sedikit warna merah?

Salam mommies nak tanya, dah 3 hari lepas balik rumah pengasuh pampers anak ada sedikit warna merah/jingga macam dalam gambar. Baby dah mula makan umur 6 bulan. Susu dkt pengsuh minum dalam 13 oz mcm tu. Normal ke ye mcm ni?

Normal ke kencing bayi sedikit warna merah?
3 Các câu trả lời

susu skali mnum 13 oz ke or spanjang hari kt pngasuh total mnum 13 oz? Baby kne mnum 24 oz ke atas dlm sehari.. x bley kurg tkot dehidrasi..

1y trước

Maaf baru sempat reply 13 oz dkt rumah pengasuh, balik direct feed

Baby dah 7 bulan kan? Baby makan apa? Klu makanan yg berwarna merah mcm buah naga, normal

1y trước

6 bulan tapi dah mula makan dalam 5 bulan setengah. Ikutkan hari pampers mcm ni takde makan berwarna merah pulak. Perlu check terus ke ye?

baby dh makan kan? ada bg bekal mknn buah naga ke? or mknn yg berwarna merah?

1y trước

better check awak. atleast awak xsusah hati. semoga semuanya baik2 sahaja ya🌻❤️🤲