Tidur Baby

salam mommies , nak tanya baby saya dah masuk 2.5 bulan. dulu baby akan tido lena lepas feeding almost 2 to 3 hours tido. sekarang ni baby dah x tido lena, baru tido sekejap dalam sejam dah celik. dengar bunyi bising sikit je celik. feeding cukup. Tapi malam tido okay je. kenapa ye jadi mcm tu? kenapa baby jadi kerap bangun dan terjaga ? Macam mana nk buat dia lena?

7 Các câu trả lời

sebijik mcm baby sy tp umur dy br 50 hari , siang susah sgt tidokan dy , kalau tidur pon tidur2 ayam , tp mlm alhamdulillah lena , bgn menyusu pon sekali atau dua kali je pastu tido lena balik , dy start mcm tu ms sblm 2 3 hr hbs pantang , mak sy kata tu maknanya baby da kenal antara siang dan malam

4y trước

kalau siang contoh dy bgn pkol 8.30 atau 9.00 utk menyusu sy akan mandikan terus pastu dy akan tido blk smpai pkol 11 pg mcm tu pastu nt dy da bgn dy tx tido blk smpai pkol 5ptg atau 6ptg br dy tido smpai esok pg nye balik , dy akan bgn 3 4 kali utk menyusu shj pastu sambung tido blk

Ank sy pun cmtu....huhuhuhu...sekejp2 je tidonye....xpun cube dgrkn ank ayt suci Al-Quran...mane tau berkesan.....sebb skg sy wat cmtu alhamdulillah berkesan...

Normal tu sis, sbb baby kita semakin membesar, 🤭jadi telinga baby semakin sensitif, kalau dia tido mlm tu ok, bagus lerrrr kann☺️☺️

Bby sedang menyesuaikan diri dgn keadaan. Pola tidur bby mmg akan berubah dlm masa setahun ni.

Sama pun sama situasi ngan sis. Sis selalu baby tak lena dari jam berapa ke berapa?

Nak alih bulan tu. Pattern tidur pun berubah. Asalkan baby tak meragam tu ok la.

Normal sgt tu.