hi nak meluah ja

salam mommies, hmm start sy 31 weeks keatas berat bdn naik mendadak pling ketara muka kembang. asal jumpa org mesti ckap muke gemok muke gemok. kekadang sy down sgt. hari2 sy down fikir. stress pun ada. sy takut lepas bersalin muke sy tak kurus macam sebelum preggy. ada tak pengalaman mommy2 dalam ni preggy muke kembang lepas bersalin back to normal? #seriusnanya

5 Các câu trả lời

saya takda pengalaman, sbb saya dulu sebaliknya ,preg. tapi mcm tak . org duk mengata juga. so conclusion, saya nasihatkan awak ignore mulut org, sbb mulut org takkan pernah berhenti mengata itu ini, belum lagi time da bersalin, ada anak mengata itu pula. kalau awak fikir, mmg awak down ,awak stress, padahal takda apa pun, normal je. awak preg. kan. inshaAllah nanti lepas bersalin awak mesti kembali normal, jgn fikir dah okay. happy ja yaa time preg. ni. 😊 .

normal sis time pregnant berat badan naik.. sy berat badan dr 39kg smpai la nk due 56kg.. muka ni kembang xsah cakap la.. alhamdulillah dlm mase seminggu lebih berat turun mendadak jdi 45kg.. yg penting lepas branak, pantang betul² bia je mulut org nk ckp apa.. itulah pengorbanan seorg ibu yg bakal lahirkan anak.... awk ignore je .. and enjoy with ur pregnancy.. ibu mengandung ni kne happy2 tauu..nnt bby stress lgi bhya..

Jangan risau sgt apa org kata asal kita dan baby sihat. Apa pon lepas bersalin semua kembali normal kembang2 semua hilang cuma berat badan tu kurang tp tkkan balik kepada asal hence why kena pantang and jaga makan itu je insya allah lepas bersalin tu bg masa utk air dalam badan dan urat2 surut sbb mengandung ❤️

biasa lah tu sis pregnant mmg kembang segalanya, sy bdn xde lah gemuk sgt time pregnant tp muka tu ada lah jugak kembang sikit tang hidung tu 😂 lps bersalin kurus je muka sy sis, jgn stress2 ye nanti back to normal tu

Semua ibu mngdung mng mcm tu..hdg pun ikut skli kmbng, tkyah la risau semua jga mngalami..lps brsalin buli dah fokos turun kn berat perlahan2