Ubat tambah darah Zincofer (pil merah)

Salam mommies. Bacaan hb sy rendah 8.9. Kk bagi ubat zincofer tapi selepas sya makan ubat tu saya loya teruk smpai muntah balik makanan yg sya makan. Pdahal alahan sy sebelum ni loya2 sahajaa tanpa muntah. Tapi setiap kali slepas makan ubat tu mmg sy akan termuntah semulaa makanan sy makan. Kalau tak makan ubat tu sy cuma loya sahaja takda muntah. Normal ka? Mcm mana sy nak dpt fungsi khasiat ubat tu kalau stiap kali mkn ubat tu sy akan termuntah slpas bbrpa puluh minit. Ada mommies sama seperti sya ke #bantujawab #bantusharing

3 Các câu trả lời

wsalam blh minta tukar ubat cuma xsemua ubt kk provide. mcm sy xngam dgn zincofer, sy beli trial pack iberet dkt farmasi luar. if ngam, baru sy continue beli sekotak terus. cuma utk dosage, awk kena rujuk dktr balik since hb awk terlalu rendah.

hi. nanti next appointment sis blh bgtahu nurse/dr. mungkin dorang blh bg sis ubat lain yg farmasi supply kt klinik sis. contoh obimin. tp klau nak cpt boleh je sis pg beli sendiri kt farmasi. try maltofer. rs cokelat

Boleh try obimin, dulu saya pun x sesuai dgn zincofer. Muntah and sakit kepala. Then doktor saya suggest amek obimin baru serasi