Anak kuat tidur

Salam mommies, anak saya dah 4 bulan dan dia banyak tidur. Mula2 saya seronok sebab boleh rehat bila anak tidur. Tapi sekarang dah mula risau sebab rasa macam anak kurang beraktiviti. Wake window anak hanya bertahan 30 minit je. Lepastu mengamuk nak tidur balik. Dekat tiktok tengok anak orang lain dah banyak main, banyak tummy time, banyak tengok rancangan baby. Jadi risau pulak sebab takut anak sendiri ketinggalan. Normal ke atau perlu cari solusi?

3 Các câu trả lời

baby sy penah mcm ni, asyik tido je tp bukn risau dia x aktif tp risau bila bnyak tido siang nt mlm dia berjaga.. 😅 jadi siang sy ajak hubby bawak baby bersiar² untuk normalkan semula waktu tido.. mungkin dalam rumah dia bosan x tau nak buat apa, jadi tido jela keje nye.. try pergi tepi pantai, taman grounding, tempat yg bising ke supaya dia x boleh tido, kejut dia jaga tgok sekeliling..

perlu cari solution. my baby start nak masuk 4 bulan and now 4 bulan siang dah memang jarang tidur. kalau tidur pun ada time and tak macam as usual. means my baby akan main (cari akal orang tua kata).

Puan boleh pantau anak tidur dlm Apps ni. Masa dia jaga, ajak lah dia main. Tengok rancangan baby tu, tak perlu untuk anak. Better 2 tahun ke atas untuk tonton rancangan baby/ screen time.