Muka Jerawat banyak

Salam mom semua, nak tanya ramai org ckp kalau muka keluar jerawat byk tak berseri anak perempuan betul ke? dan Majoriti ramai ckp sye dapat anak perempuan, time bujang muka sye bersih bila pregnant habis jerawat nanah muncul Mohon share ? #anakfirst

Muka Jerawat banyak
98 Các câu trả lời

Tanya your mom , mase mak sya mengdungkan adik sya yg prmpuan , permulaan mmg naik jerawat lama lama , muka naik seri jerawat pun hilang. Make up tk penah tinggal 😅 insyaallah ikot naluri kita sndiri . Klau rase girl . Insyaallah girl lahh dia . Kalau suami nak boyy , niatkan dlm hati awak nak girl . Mcm sya laki sya nak boy , sya yea kan jea . Baju smua beli boyy punya 😅 sya haa yea kan jea . Last last scan girl . Mampu tahan gelak je . Hihi

4y trước

Eh mcm betul lah sis..saya anak pertama dulu mmng niat nak laki jee..husband nak girl..bnyak kali scan girl..tapi saya tetap harapkn boy..last2 sekali keluar mmng boy😂😂

Bila peknen, hormon berubah. Muka naik jerawat ke tak ke takde kena mengena dengan jantina baby. Saya dulu muka bersih je masa peknen, keluar baby girl. Sekarang pon bersih, tapi baby boy. Setiap pregnancy kita (contoh kalau awak peknen 3x) semua tak sama. Jadi jangan dengar kata orang, pegi buat scan kat klinik. Confirmkan dengan doctor, bukan dengan "kata orang"

Itu cuma alahan je.. Tkde kena mengena dgn baby boy or girl.. Sy muka kejap ok kjp tk.. Kejap rjin makeup kejap mlas.. Perut kdang lonjong kdng bulat.. Nk kata baby ap dlm ni.. Ni smua normal.. Hormon sbnrye.. Sy sblom prgnnt leher tk hitam.. Lps prgnnt hitam mcm arang rsa ye.. Teyeh ap2 pun tk hilng.. Ni smua hormon atau alahan je.. Tkde kaitan dgn baby

Sy baby girl awk. Ank 1st. Tp alhamdulillah sepanjang pregnant xde apa even morning sickness. Tp sy di uji semasa process bersalin n semasa berpantang. Tp aphamdulillah dpt tempuh semua dgn ok. So ni hormon je. Xde pun klu muka x berseri tu ank perempuan or lelaki 🤗 cuma awk kena b yk bersabar sbb lain org lain alahan semasa mengandung.

Sy baru bersalin 28hb hari tu. Anak first , ramai orang cakap anak lelaki sebab muka berseri , takada alahan ngan makeup , sy suka makeup masa preggy , tapi bila baby keluar , baby girl 😂 tak semua orang sama kot , sebab kakak sy baby girl jugak , tapi dia tak boleh pakai makeup..

Sy muka xde jerawat,tapi malas mekap jugak😂...scan doc ckp girl...tapi mcm xcaya je..sb ramai ckp mybe bby boy tmsuk bapak baby....nk tgu next scan pulak utk confirmation🤭 apa2 pon enjoy je u punya pregnancy,jntina apa pon baby,wish moga die sihat je😊

Sma mcm sy, awl pregnant asyik naik jrwat btu, naik plk tmpt sma sush nk surut, pastu dh surt kluar lg...tp nie dh 15w alhmdulillah dh kurg...dh mcm nk okey dh...xsure pmpuan ke laki..😂 ada ckp pmpuan sbb amek seri mak, ada ckp laki..ntah xthu yg mne..

Saya mngandung pertama muka breakout teruk malas mekap.. tapi anak laki..yg tgh mngandung kali nie nak cantik2 jee walaupon duduk rumah😅 tiap2 hari nak mekap2😂😂sampai org ckp nak cantik2 duduk rumah je pon😂 yg nie haram2 girls lah..

Muka saya mengelupas. Huhuhu. Doc bagi krim aloe vera. Rasa smooth ja kalau tak rasa tegang kulit, tak selesa. Bab dapat baby girl @ boy, saya tak percaya sangat sebab sedara saya ada je yang selekeh muka berjerawat tapi dapat baby boy haha

Saya pregnant dgn anak ketiga, semua perempuan, muka cantik jer.. yg first lagi dasyat, tak yah pakai pencuci muka, black head semua hilang, jadi sangat cantik. Ank ke dua & ke tiga muka ok jer, tak ada perubahan & tak ada pimple langsung...