Bagi tips kempiskan perut buncit

Salam. Macam mana nak kempiskan perut lepas bersalin ye? Dah 4 bulan bby saya perut macam mengandung buncitnya. Haih. Saya bf. Kalau nk diet lapar memanjang. Lepas susu mesti lapar. Bagi tips please!

5 Các câu trả lời

Samaaa dengan saya! Saya czer, nak buat senaman tu still takut lagi sebab sekarang kalau dukung baby lama sangat pun tempat czer tu boleh rasa sakit, anak dah nak masuk 3 bulan, perut saya dah kempis, cumaaa sebab BF kan, saya cepat lapar, kalau skip nasi boleh dapat pedih ulu hati. Berat makinnn naik 😅 masa pregnant haritu boleh je disiplin makan buah cut manis semua. Lepas ada anak ni, sebab BF, badan rasa letih & lapar lain macamm. Nak disiplin makan pun Susah sebab memang sentiasa cari makanan 😂 Tapi inshaAllah sekarang dah nak start makan clean balik sebab dah sedar diri 😂

Klau baby tidur,sis blh cuba buat senaman.10 minit.Yg xheavy sngt.Lari setempat,lompat bintang.stretching bdan.Klau rsa leceh nk buat senaman,sis blh pkai bengkung smasa tido malam.Dan,makan byk sayur-sayuran,buah-buahan,air holick,nasi kurangkan,blh ganti dgn lauk pauk shaja.Sy dh buat mcm tu,kempis jugak sis.Ikut kpd bdan seseorang,ada yg cepat ada yg lambat effect dia nk kempis.

sy pun tercari2 cara yg berkesan..bengkung bg sy xmembantu sgt tanpa diet..sy tgh mencuba kurrangkan karbo,tp cepat lapar sbb bf so mmg mkn je ape yg ade

jogging la sis sy lps berslin alhamdulilah bdan maintain mse blm ad ank dulu tpi risau gak gemok sbb selera makn lps berslin lain mcm

Jom cuba produk amway. Vitamin dia sesuai untuk ibu yg bf baby ☺️