Makanan bayi 6 bulan

Salam. Maaf bertanya. Ramai sgt pendapat pasal mkn bayi ckup umur 6 bulan. Boleh sy tahu specific tak, cara nak bg mkn utk bayi 6 bulan. Sbb anak sy mnggu depan da ckup 6 bulan.

2 Các câu trả lời

Nasi yang ada amik la satu sudu letak air, panaskan jadi bubur lenyek. Pastu amik 1 lobak merah kecil rebus smpai lenyek. 1 Pisang kecil kupas dan lenyekkan . Semua jadikan puri.. Dapat makan 1 ke 2 sudu dah cukup. Boleh tambahkan sudu lepas 2 ke 3 hari. Paling penting bagi bayi susu dulu smpai kenyang/sendawa baru bg makan biar dia dapat zat cukup

Sis join FB Happy Baby Food Malaysia. Sangat membantu.