GDM

Salam korang..sy nk tanya, ada ke bakal ibu yg tkena GDM? First mnum air gula trus tkena GDM..mnum air gula yg awal khmilan pnya..bukan yg dh 6@7 bln tu..

1 Trả lời

sy..xingt pulak mnum air gula masa bape weeks...sebelum mnum, dsrah ok...pas mnum air gula,result darah 9.6 , tp gdm om diet je la..x kne amik ubat ape pun..pastu buat bsp 4kali sehari setiap 2 minggu...

5y trước

nurse pun xde bgtau,pastu sy sendiri pun blur,lupa jugak nk tny😅..nurse call bgtau result tinggi, kne kencing manis semasa mengandung...esok kne datang klinik 4x,buat bsp. mlm nnti pkul 10 kne puasa...