Brownish Spotting

Salam korang..korang pnh alami x spotting brownish msa awl kehamilan(around 2month)? Klo prnah, nnt lma2 dia hilang ke mcm mna? Apa tindkn korang msa ada spotting ni? Ia bukan drah tau..just brown clour mcm nk hbis period

13 Các câu trả lời

Sy pernah..2 3 hari je keluar, tu pn 1 tompok sehari..p check d klinik doc ckp xada apa2, ibu n baby sihat..maybe sbb penat, mmg sbelum tu sy ad buat kerja berat..bedrest ckup2 lps tu xkeluar dh..then, next week tu sy byk buat kerja, byk berjalan, kemudian keluar lg yg coklat tu..kebetulan next day tarikh checkup, tnya nurse n doc check tiada apa2 jgk..mmg betul lah, xleh buat kerja berat2, angkat berat..kena byk rehat..kalau rasa penat tu bedrest skjp, jgn biar bdn terlalu penat, kesiqn baby..tp kalau makin byk keluar better pergi hospital, jgn tggu2 lg nk p check..byk kemungkinannya..

sy pernah 2 hari.. tapi xbyk la.. masa kluar tu ingtkn keputihan.. sy biar ja dulu n kalo blarutan baru check gi kk.. masa tu ingtkn kguguran suda tapi terus istighfar byk² n fikir positif .. bila nurse tnya ada kluar darah tak?? terus teringat pernah kluar spotting brownish tu, n bagi tahu nurse.. nurse ckp normal tapi kalo berlarutan, better gi check

Jgn dibiarkan sis better cek awal sbb kadang symptom miscarriage. Sye mse 6 week ade kuar spotting coklat mcm tu even skit trus pegi ospital. Doc bg ubat kuatkan rahim. Next week nak kene follow up balik utk tgok. Tpi spotting sye kuar sehari je mse pegi ospital tu. Esoknya smpai hri ni alhamdulillah da takde. Better cek utk langkah pencegahan awal.

Sy smpi 12w hmpir tiap hari spotting brownish dan darah. Tp alhamdulillah skrg dh 6bln. Dua kali pergi hospital. Scan xde pape baby ok. Sekali sy consult klinik swasta pn sama scan baby ok and doktor bg ubat duphaston kuatkn rahim. Setiap kali spotting mohon doa kt Allah semoga baby elok2 je.

5y trước

sma la dgn sy..byk bleeding dgn drah bku lg...ni ada skit2 lg...tp still fresh

Penah dari awal pregnant darah bila jumpa doc sakit pun n scan terus alhamdulillah xade ape2 baby pun ok aktif semua tu kerap jadi smpai skrng 6 bulan spotting kaler coklat pulak same jugak xade ape2 doc cakap xade ape2 baby pun aktif sgt xddk diam .. cuma doc nasihat bnyakan rehat semua tu ..

tu normal. saya pernah . sebab takut banyak kali g jumpa doc tp baby dan saya ok.. tak ingat doc cakap apa. but sure sbb keputihan . sbb saya sebelum preggy mmng ada keputihan maybe sebab tu kot. its okay sis. jangan sampai ada darah kalau keluar darah dan sakit pada bhg rahim g jumpa doc k.

Wslm..sy awl2 dlu pon pernah jgk jd cnggitu..doktor bg cuti suruh bedrest 2hari..kurangkan bt kje2 rumah..alhamdulillah lps tu stop..mungkin kita penat sgt..Allah nk suruh kita rehat..tp pape pon, sis refer doktor dlu ye..snap picture skali klau bole..kasi doktor tgk

5y trước

In shaa aaminn..jaga diri..semoga ibu and baby sihat2 selalu ye

Better sis g trus hospital cek up sbb ap, sy bru je ggur..baby dh xde heart beat...g cek sbb brownish spotting la...Dr bg msa 3w utk baby turun sndiri, klu x kna d&c...smoga dipermudahkan smua...

5y trước

InsyaAllah puan...jga diri...ad tu baby sihat...rehat jgn stress ye puan...sy doakn puan dn baby sihat..Amin..

Sama.. Saya pon 2month sekarang.. N harini dah lebih dri 15hari keluar brownish spotting tu.. Sy risau jugak.. Sbb takde tanda2 bila nak stop..

5y trước

Samalah. Sy dh masuk hari ke 10 non stop

sy prnah 3 hari, brownish skit jee. Lps tuu sy rest betul2, xbuat apa2 pon. Lps tuu dia stop.