Baju baby apa ke labour room , 1day , 2 day ?

Salam korang, Please please share ibu2 yang dah bersalin 🙏🏻🥰 Baju newborn apa yang sesuai untuk bawak ke hospital nanti ? Jenis romper lengan panjang ke ? Yang butang tengah ke , butang bawah ke? Banyak kan bawak yg jenis mcm mana untuk mudahkan urusan nurse sana nak check anak tak susah nak bukak pakai ? Help please 🙁 #firstbaby

5 Các câu trả lời

kwn sy nurse kt wad bsalin, dia ckp bawa baju jenis butang tengah xkisah lubang2 ke x, jnji lengan pendek...sbb lepas lahir nti ade injection ..klo lengan panjang nti, ssh nk selak 😊 klo baby sejuk, ade swaddle

2y trước

same2 🥰🥰

wasalam hi 👋🏻 seelok nya awak bawak baju berbutang lengan pendek hehe ni pengalaman anak pertama. letak siap dalam ziplock bag satu set baju, bedung & pampers untuk labour room

2y trước

most welcome ❤️❤️

hi nak tumpang tanya, untuk labour room, ibu kena bawak pad x? kalau kita kena bawak, pad jenis bertali ka atau jenis pants pon boleh?

2y trước

terima kasih atas respon..sy sediakan pants pad tp bila kwn ckp nurse dia mintak yg bertali masa dlm labour room, tu yg jdi risau😅

sy bawak yg butang depan tak kisah lengan pendek atau panjang.lgstu mudah kalau Dr nak check baby.

2y trước

Hehe dh beli. Thanks siss. Tp beli yg panjang berbutang depan. Yg lengan pendek susah nak cari . Kt shoppe je ada lambat pulak sampai

kalau saya bawa yg jenis butang tengah lebih senang. romper tak perlu

2y trước

Lengan panjang kn? Siang dan malam bawak butang tengah ye?