Org salah eja nama anak kita...parents ok ke?

Salam ibu/mak/mama/umi/mommy semua Nk tny pndpt sket. Pnh tak ade pengalaman mcm ni...bile org salah eja nama ank kite. Parents skrg kan suka bg nama anak dgn ejaan unik, nk lain drp yg lain. Cthnye nina...tp dieja dgn nyna, niena. Tp bile org taip nama ank kte, cthnye kt wasap ke...dgn ejaan yg salah. Wlpn kite dah respon dgn ejaan yg btol, ttp jgk org salah eja. Kdg tu trase jgk nape la org xleh nk eja name ank kte dgn btol. Tp tu la xkuase plak klo asyik nk btolkn org je. So pendam je la. Nk tny... cmne parents react? mommies ok ke klo kena mcm tu? Triggered tak?

34 Các câu trả lời

ok ja selagi maksud dan cara sebutan masih sama.. tak terasa pun sbb mungkin diorang x tahu ejaan nama anak kita mcm mna..

kalau saya tk amik hati pun. asalkan bunyinya sama.. biasalah org tua. nnti anak kita dh besar tkde sape heran pon 😂

Hmmm… ade je org eja nama anak saye salah… dah betulkan.. die eja yg sama gak… so biarkan je la…

Kalau saya setiap kali dorg salah eja nm anak saya akn tulis nama anak dengan ejaan betul n huruf besar

lahh, salah eja je pun. selagi ada maksud yg baik tu ok je. tak besar mana laa stakat salah eja nama.

ank sy nama ayra..mak sy panggil yaya..😂layan kan aje laa..hehe

Sama anak, Athar.. Tapi dipanggil attar. Asal xbnyi lain ok la,

mcam nama ank sy mateen..org type martin..🙄🙄

janji orang tak short kan nama dia, saya ok je

Benda kecik & lain kali ringkaskan la ejaan tu