adakah sy berpeluang utk ada susu badan semula?

salam ibu2 . sy nak tanya, anak sy skrg dh 4bulan. skrg fully susu formula. susu badan terputus masa umur dia sebulan lebih. kalau saya makan milk booster adakah sy ada peluang untuk ada balik susu badan balik ye ? sbb baby ada masalah hb low , berat tak cantik.. jdi doc ada cakap sbb dia terputus susu ibu sbb tu berat badan dia tak cantik & hb low . doc ada bgtau risiko baby yg ada hb low ni dia nampak kecik je.. tapi bagi sy baby okay je saiznya, baju pun dh bedal saiz 6month punya. baby ada on ubat hari2 till dia umur 6month.. setiap bulan check ambik darah hb dia cuma naik dua jee.. dari 9.4 naik 9.6.. apa guna makan ubat hari2 kalau naiknya sikit.. kesian baby hari2 kena telan vitamin tambah darah.. jadinya kalau saya makan pil milk booster tu susu badan akan ada balik tak ye ?

2 Các câu trả lời

makan pil milk booster tu tak menjanjikan susu banyak pon, tapi sis boleh je cuba. sbb pnh dgr jiran sy mcm2 mkn dh susu tetap kurang. tak salah nak cuba, tapi jangan berharap sangat produk tu 100%. semua kehendak Allah swt ☺️

maaf nak tnya, mcmn doktor detect anak mommy ada hb rendah?

9mo trước

cm anak sy juga, hampir 2 bulan baru hilang kuning dia. dugaan masa tu anak langsung x reti susu bdn. sy terpaksa bg susu mix dan jd epmom selama 40 hari. doktor mmg dr awal suggest suh bg susu bdn. ingatkan mula2 cm nak pts kn susu bdn kat anak sbb penat nak pumping siang mlm tapi cm kasian pula kat anak. skrg umur da 4 bulan dan fully bf. sis cuba pump sikit2 tiap kali 2 jam supaya ada susu blk tapi mungkin ambil masa. cm sis ada mention nak minum milk booster.. sis boleh cuba..