Susu badan campur susu formula

Salam ibu2 .. saya first mum ..baby saya 6month sekarang .. my baby naik 200gram je sebulan .. now 6month berat dia 6kg saja .. sekarang dia menyusu badan .. so i plan nak campur susu badan selang seli bagi susu formula untuk naikkan berat anak saya .. anak saya ni dia taknak menyusu belah kanan .. xnak langsung bila bagi dia macam nak muntah macamtu .. belah kiri elok je dia hisap .. So saya ada 2 soalan .. 1-kalau campur bagi susu badan .. susu formula tu kena bagi masa mana ? N kuantiti banyak mana ? Dan now dia dah start makan .. 2- apa eh makanan yg boleh naikkan berat baby untuk baby 6month ? Ibu2 boleh kongsi x ? Komen ibu2 sngt saya hargai .. terima kasih #ingintahu #bantusharing 🤍☺️

1 Trả lời

saya baru wean off, dan sebelum wean off, memang slow2 campur susu.. saya start dengan bg botol sekali masa siang, pilih mana2 waktu menyusu..biasanya kalau 6 bulan dalam 4-5oz.. kalau mcm awak mmg nak teruskan susu badan, rasanya ok je start sehari sekali dulu, tengok macam mana.. makanan saya ikut je buku pink baby saya.. owh tapi baby saya memang lahir kecik, jadi td check up berat 6.5kg, graf ok naik dan dlm warna putih..