air kencing kotor

Salam ibu2 smua..mcm mana nak elak dari air kencing kotor.pgi tdi prgi klnik cek kencing kotor..nak mkan apa bgi air kencing normal balik..30w5d

1 Trả lời

Waalaikummussalam. Biasanya kalau kencing kotor, dr akn bg ubat bancuh mcm eno tu utk mnum, nak neutralise kan semula urine. Dr pun ada pesan supaya minum air lebih sikit & jaga kebersihan seluar dalam. Kalau ada keputihan, kerapkan tukar seluar dalam & jangan guna apa2 sabun pada vagina sbb boleh ganggu ph vagina.