Tak ikot sgt berpantang

Salam ibu2 semua. Nk tny la...ade tak ibu2 kt sini yang TAK ikot sgt berpantang ni? Cth tak ikot sgt menu berpantang, pilis param ikot mood, berurut tapi tak kerap, berbengkung tp tak konsisten. Ade tak? Nk baca komen drp golongan yg TAK ikot ...nk tau ape reason and pndpt nye...ok ke tak ke.

33 Các câu trả lời

saya! harini hari ke 38 tapi sebetul nya sy cuma berpantang 2minggu jer. lepas 2minggu sy try n error mkn itu ini. pilis param urut 3 hari je. bertungku ikut mood. hari ke 16 sy dah balik kg dari shah alam ke utara.

sy pun tak ikut sgt pantang . sy bersalin czer so sy cuma elak makan pedas , gatal gatal itu ja. dari segi pakaian mmg kelaut semua hahaha sampai kena marah dgn nurse masa cek kuning baby sbb tak pakai stokin . 😅

saya sejak anak pertama hingga ketiga tak makan jamu, param, pilis sebab allergi. berurut 3 hari, mandi air rebusan serai wangi. makanan pun tak ikut sangat sebab anemia. setiap hari makan kari untuk panaskan badan.

Baik berpantang lahh infect muda2 memang takde nanti dah tua baru rasa sakit2 menyesal tak nak berpantang dengan betul seriusly i cakap sebab mak i pun 6orang anak umur nak dekat 40 badan sakit2 dah

sy y no 6 baru ni x jg sgt so badan jd bisa sakit..urat jd simpul..kerap demam urat😁.sbb nye ank prolog jaundis smpai lbh sbln ulang alik klinik.tp y penting bertungku 2 Kali sehari smpai 44 hari

Sy da 12 hri bersalin. Pantang makan je.. yg lain2 x buat lg.. sbb bby kt NICU.. tiap ptg g hospital tgk dia… doakn bby sy cpt kluar.. lpas dia keluar bru nk buat yg lain2 tu..

berurut param pilis 3 hari saja. bengkung tak pakai. jamu tak makan. anak jaundice. lps tu kne warded pulak. ulang alik klinik, spital. takdan nak pntng sgt. mkn je jaga.

sy pn tk ikot pantang sgt .. hahaha mak ckp mkn je ape² tk kesah jgn fkir bkn² .. pilis param pkai seminggu jeh, berurut 2hari je sbb hri ke 3 demam pns ..

pengalaman saya, terpaksa TAK IKUT sebabnya , anak prolonged jaundice sebulan lebih.. 🤣..lepas pantang baru berurut dan sambung makan jamu..

saya masa anak pertama mil yg jaga pemakanan saya minum ubat yg d rebus untk buang angin... sya tak ber urut tk pakai bengkung