Sakit kontraksi

Salam ibu² semua. Saya nak tanya, normal kah sakit kontraksi yg sangat kuat, tpi on off dan tak kerap. Lepastu terasa macam nak berak menekan pada buntut, tp takda nak keluar apa². Saya sekarang 38 minggu 6 hari.

7 Các câu trả lời

saya pon rasa mcm tu jgk. masa ni saya baru 38week 1days. 5/12 pergi hospital sbb rasa sakit, check jalan baru bukak 1cm doktor suruh balik. mlm tu tidur pukul 3:30 terjaga perut rasa sakit and rasa nk terberak tapi tak boleh lepas tapi mmg rasa ad benda nak keluar. tgk takde pon tanda darah ke lendir ke or air ketumban pecah. then cuba relex nk smbung tidur tapi sakit mkin kerap. saya cuba tahan smpi pagi kol 8 dh sakit husband anta pergi klinik check jln dh bukak 3cm terus naik ambulan ke hospital. smpi hospital check lagi jln dh bukak 4cm kena stay wad. smpi wad dok dlm 15minit sakit mkin rasa darah pon dh mkin bnyk doktor check dh bukak 8cm terus msuk dewan bersalin. dan selamat la baby saya lahir 6/12 pukul 11:55 pagi😊 alhamdulilah bersalin normal berat baby 2.72😉 baby girl my princess😍 due date saya ikut kan 10/12 saya slalu ckp ngn baby saya keluar sblom due haha tu kuar awal 😂

normal tu sis klu pda sy.. klu contraction x tetap tu mgkin bru brixton hicks, mcm doc ckap, selagj xde tnda drah or pecah ketuban, kena tahan dlu la kat rumah.. tpi klu contraction dh 15mnit skali, sakit makin lama makin kuat dlm masa 2-3jam, elok la ke spital utk check ye.. 😘

masa saya nk bersalin tu saya takde kuar tanda pon just rasa sakit mcm nk berak and rasa tu kerap tu je.

normal kot sis . sama dgan sy hari2 rasa mcm tu . skrg 38 minggu 3 hari .

sama lah sis sy skng ni tgh sakit2 tpi blum ada tnda2

sis tak g hsptl ke?? mybe dh tnda² tu

4y trước

oh.. dah dekat Da tu sis..

Normal