Luka episiotomy

salam ibu² semua, saya dah selamat bersalin pada 5/7/22, anak first jadi kena gunting, banyak jugak jahit. Nurse check cakap luka dah ok, cuma mungkin ambik masa nak sembuh, kadang² saya rasa pedih bila kena air, saya ada baca hospital bekalkan ubat kuning, tapi saya tak dapat apa² ubat luka dari hospital, bolehka saya beli ubat sendiri? #ingintahu #seriusnanya #firstmom #firstbaby

8 Các câu trả lời

Biasa episiotomy ni cpt je baik.. Sbb sy pon kena yg sama jgk masa ank first.. 2 mggu da, baik.. Awk letak ubt kuning dan minyk gamat Alhamdulillah cpt je baikk.. Sy lpas bslin siap bsila tau nurse siap mrh.. Sbb xrasa ppe kt tmpt jhit.. Bila suami letak ubt tu la baru terasa

sya dlu anak first kena gunting pun x kena bagi ubat kuning.. saya cuci dgn air daun sireh suam2 ..kurg 2 mggu dh ok..

ada hospital bagi ubat kuning ada yg tak bagi,sy beli kt farmasi je.jaga elok2 jgn bagi infection sakit sgt.

Luka luar cepat sembuh tp luka dalam tu ambik masa dua bulan lebih juga,,

boleh cari dkt farmasi solcoseryl jelly..cepat baik..

cuba dapatkan ubat dari farmasi

Boleh awak. Cari je kat farmasi.

2y trước

ok thank you

bole je cari kt farmasi