Nifas ke haid..

Salam ibu2 semua.. nk tnye la.. boleh ke dari nifas,terus jadi haid? Nifas 60hari kan maksimum.. kalau ikut perkiraan hari ni saya hari ke 34 nifas... Dua hari lepas,nifas saya dh tukar kaler kuning keputihan lepastu ada putus sehari so sye dh mandi wajib la sbb igt dah x nifas .. tp hari ni,ada darah lagi dan banyak mcm period plk... Sye dikira nifas lagi atau istihadhah? Suami cakap, "entah2 dia terus sambung period tak sayang..." Ah sudahh😂 #pleasehelp

2 Các câu trả lời

klau dh berhenti tiada pendarahan atau lendir coklat selamat 15 hari itu dikira haid.. tp klau on off kjap sehari ada sehari x ada itu masih nifas.. tempoh nifas 40 - 60 hari.. selanjutnya rujuk pada yg bertauliah..

period kot tu