Bengkak jahitan dan buasir teruk sampai bengkak sebelah punggung

Salam, ibu2 saya nak tanya. Saya baru 3 hari melahirkan anak secara normal. FIRST baby. Saya ada buasir teruk sgt daging berlebihan, semasa jahit dr jahit sekali buasir tu di luar Skrg dia membengkak sgt smpai duduk sakit baring pun sakit. Luka jahitan bersalin pun bengkak. Tapi nurse kk dtg cek dia kata Okay saya. Nyilu sgt , sampai menangis tak dpt tahan kesakitan. Nasib baik baby tak banyak meragam. Saya dah minum pati ikan haruan, makan ubat pil buasir, dan ubat lembutkan najis sebab takut jahitan di buasir koyak kalau najis keras. Betis saya pun sakit bila bangun and baring, ada yang pernah alami??

2 Các câu trả lời

mkn sayur extra banyakkk