Salam ibu2..

Salam ibu2.. saya nak bertanya, apa kesan kerap makan Maggi ketika hamil? sbb selame sya hamil, saya kerap makan Maggi.. nasi n lain2 saya rasa nak muntah je? saya risau sngtt

1 Trả lời

Waalaikumussalam mommy 💐 Pndpt saya maggi ni kndungan garam tinggi. Bila grm tinggi Ble mybbkn senang dpt pyakit darah tinggi. Klu ibu mengandung bila ada darah tinggi ble mmbawa kpd pre-eclampsia/sawan. Sebaiknya.. Kurangkan ye mommy🤗 @ klu dpt hold dlu masa mgndung ni. Jgn kerap sgt. Klu xde selera makan buah ke. Kesian mommy klu makan mggi je. Nasi pun x dpt nak masuk tekak. Tapi bila fikir kesan pda mommy & baby.. Seeloknya perlahan2 cri makann yg lain ye mommy. Mkn buah/sayur.. Cri snack buah. Moga mommy dipermudahkan 💐 #TAPSupermoms #TAPactiveusers