baby tak berak normal tak

Salam ibu2.. Saya ibu baru.. Saya agak risau walaupon ada yg kata normal.. Baby saya harini baru sebulan.. Tp harini, satu hari dia tk berak lgsung.. Mak cakap normal sbb dia dh nk besar.. Biasa dia kerap berak.. Huhuhu tp baby saya tk berak.. Normal x?? #30haridlmpantang baby mix susu ermm maaf yaa bertanya jaa

1 Trả lời

Masuk sebulan memang macam tu . Anak saya paling lama 11 hari baru berak . Sekali berak tu akan berak banyak terus . Kena check perut kembung ke tak , keras ke tak , baby meragam ke tak . Kalau semua tak , normal . Tapi kalau baby minum fm kena check balik takut sembelit . Kena tukar susu . Kalau susu badan saje , benda normal . Anak saya sekarang nak masuk 8 bulan pun berak 2 hari sekali

5y trước

Memang . Awal tu hari hari dia berak . Masuk sebulan akan jadi macam ni dengan taik tu akan berubah dah tak biji biji lagi