Simptom hamil

Salam ibu2, saya curious nak tahu apa simptom2 yang ibu2 mengandung pernah lalui waktu sebelum tahu anda hamil.#ingintahu #seriusnanya #bantusharing

55 Các câu trả lời

Saya pulak masa awal2 pregnant demam, selsema, lepastu badan rasa tak selesa cepat letih, penat, asyik mengantuk, pening kepala macam takleh bangun. Perut rse mcm nak dtg period tapi tak dtg, endup lewat dtg period check upt +ve. Sekarang pulak alahan takde selera makan. Bau2 tumis masak or bau busuk memang sensitif. Payudara sakit/bengkak, paling anti dgn daging lembu/kambing, tengok daging pun dah rse loya apatah lagi bile daging tu dah di masak jadi lauk haha

Simptom sama mcm period tapi tak bole agak sebb cek UPT 3 hari sblum period (-)..simptom² lain pun muncul 1. Kerap makan macam² 2. Lenguh² pinggang smpai hujung kaki 3. Kembung perut smpai tk slesa Lepas lewat 1 hari cek UPT trus naik 2 line (+) 4. Kerap kencing 5. Breast rasa sedikit senggal 6. Masuk 7 week rasa loya, mual ada tp blum tahap muntah 7. Masuk 8 week keatas dh mual muntah tp tk kerap...perut tk bole kosong kejap dh loya (mksd kena kunyah je)

Saya penat yang terlampau dan demam sebelum tahu pregnant. Seminggu sebelum check tu badan rasa tak selesa dan kepala pening… ingatkan time tu nak period so buat dono je. Tapi bila sampai date predicted period tu tak period then delay 4 hari …terus check UPT. Up dua line. Sejak nampak dua line tu terus muntah sampai trimester kedua 😖 nak hujung hujung trimester kedua baru segala mual hilang… baru dapat enjoy makanan. Hehe

kuar darah 2 hari darah mcm xnk kuar jer lpstu x thu hamil ingat period sangkut masa puasa asyik start perut sakit bubuh minyak semua lpstu sakit lagi ingt sbb keracunan lpstu dh okey sikit saje try test upt mmg bnyak bende test tu sbb teringin nk anak cpt lpstu cuba try test sbb lewat 4 hari tgok naik samar lpstu biarkan dh lama lama bru pegi swasta buat scan rupanya dh 9 minggu lebih terus buat buku pink

Sy bru je pregnant ank first Seblum sy test upt sy dh pelik sbb bdan sy penat teramat2 sgt ingtkan nk dtg bulan Tp 1. Lambat period 2. Penat teramat sgt2 kalau boleh nk baring n tidur je 3. Perut kembungg (setiap hri) 4. Makan xlalu kalau boleh nk makan yg mngarut je cnth asam2 5. Payudara mmbsr & sensitif 6. Xboleh bau numis2 7. Timbul butir2 gatal hampir satu badan dan gatal sgt2

1y trước

says nk delay period akn gatal satu badan habits period gatal akn hilang sendiri...mungkin lain org lain simptom

Simpton sblm thu mngndung , masa ank slung sy asyik mntah je . Prgi 2-3 klinik dr bgthu angin .. smpai lh sebln mnth xbrhnti bru lh thu sebb ada “isi” . Alham y slung smpai 5 bln . Y second pula period mcm biasa tiba-2 xblh bau nasi pnas & tumis bwg. 2 mnggu lps tu cek mmg ada . Y ketiga ni pula demm on off dan xde selra mkn , 3 bln bru thu ada isi sebb period mcm biasa .

1y trước

Kiranya masa yang ketiga tu sis period macam normal tapi tengah pregnant ke?

I dah pregnant kali kedua. Dua2 pregnancy dapat tau sebelum tanda. Tak reti nak cakap tapi instinct kuat terus buat test walaupun belum due period (period memang tetap) kalau lewat / awal mst dalam sehari dua je. Dah buat test memang terang gila mungkin hcg tinggi kot. Dah tau pregnant baru la badan start mengada naik symptom mual, penat, mengantuk. 😂

Saya 3 pregnancy berbeza. Saya MMG tahu pregnant lambat🤭yg first ada spotting dah 6w Baru cek dr. yg no period tak teratur rupanya 9w dah.rupanya yg period tu bleeding. Saya Tahu prgnnt SBB bleeding luar rahim.kembar ektopik satundalam Satu luar. yg dlm Rahim 5y dah. YG no 3 asyik masuk angin je perut kmbung tp dpt agk period ok je bln2 masa 4w cek positif

1y trước

Maaf bertanya. Masa mengandungkan kembar ektopik satu dalam, satu luar. Apa yang doctor buat yang dalam rahim ye?

kalau saya, saya rasa badan saya macam panas tapi tak demam. pastu ada macam bintik2 merah tumbuh dekat seluruh badan saya, pastu dekat perut rasa macam otw nak period tapi tak period. and deria bau saya makin meningkat, pastu saya tiada langsung alahan, yang saya perasan suami je muntah2 dan nak makan asam. itulah yang saya rasa waktu awal pregnant.

1. kerap migraine 2. sakit segunggut on off macam nak period 3. sakit breast (hentakan berjalan pun sakit sangat) 4. suami kuat marah (kuat marah dia luar biasa) end up suami saya sendiri beli upt dan sruh sy cek awl pagi 😂 sebabkn period x teratur sy gapkan utk cek upt seminggu. Lewat seminggu upt masih negatif, lewat 2 minggu baru upt positif..

1y trước

Berapa lama ye sis period pain on off? Saya pun ada simptom yang sama