Size bayi kecil

Salam ibu semua.. harini sy check up tadi.. scan baby & baby sihat sgt aktif. Berat ok cuma baby agak kecil dr minggu yg sepatutnya. Sy dah masuk 28minggu tp baby besar mcm 26minggu doctor cakap. Doctor ckp masih ok cuma kecil sikit je. Doc sarankan mkn byk sayur & hati ayam mcm tu.. ada lagi tak makanan yg boleh dimakan utk bagi baby besar dgn sihat? ☺️ ada sesiapa berpengalaman mcm kes saya ni tak? Mohon share 😁. Thanks ibu semuaa😘😘

1 Trả lời

Sama sayaaa, masa 26 minggu baby kecik, usia baby 26minggy tapi baby besar mcm 24minggu. 2 minggu tu saya kerap makan isi ayam, isi daging, nasi saya kurang kan sikit. Banyak makan isi isi je, tulang semua kurang. Pastu banyak makan buah buah. 28minggu scan semula, baby dah besar ikut usia dia 👶🏻