FLAT HEAD

Salam ibu, ni dikira flat head ke? Ada harapan untuk bulat semula? Dr awal anak tido guna dimple pillow tu

FLAT HEAD
12 Các câu trả lời

elakkan baby tido atas bantal dear. sy both baby masa 3bulan ke bawah baby xtido atas bantal. awak kerap ubah posisi baby. jgn bg baby tido tmpt yg sama ja. kemudian kalau baby jga awak buat tummy time dkt baby. setiap peringkat umur baby dia ada masa berapa lama kita boleh buat tummy time dgn baby😘

10mo trước

Kalau boleh sampai baby umur 2 tahun baru boleh guna bantal. Saya baru tengok satu video doctor tu bagitahu. Tak ingat apa namanya

Kalau boleh elak gunakan sebarang bantal tidur . Baby dlm proses tumbesaran tu. Semua dlm proses membentuk. Elakkan guna bantal. Biarkan je dia baring atas tilam. Kalau dia sedar, kerapkan tummy time. Make sure dlm pemerhatian ya. Jgn biarkan sendirian.

Ank sy dri baby smpai la umur dia setahun 9bulan sy tdokn dia tnpa bantal... Skrg cukup je umur dia setahun 10 bulan bru sy tdokn dia atas bantal... Pd sy.. Tdo tnpa bantal lg selesa pd mereka.. Sb mereka masih kecil.. X perlu tdo berbatal lg..

klu oversea, dyorg ade special helmet.. tp kt mlysia xde nmpk plak bby pki.. anak sye pun flathead tp nurse xde ckp pape pun.. just bykkn tummy time, kurgkn baby baring.. klu baby tdo mengiring, kne kerapkn tukar posisi kanan-kiri..

dimple pillow tu marketing je.. baby kena tidur tempat rata, ubah2 posisi kepala dia.. kalau nyusu tu if sambil baring lagii la mak yang kena kejap baring belah kanan kejap baring belah kiri

Macam ye, kurang jelas la. Sebelum ni guna bantal biasa ke? Tapi... Takpayah apa apa bantal pun takpe. Cuma kerap ubah position kepala tu je.

Baby dari dia lahir - 2 tahun tak payah pakaikan bantal sis . ☺️ Just tukar tukar je posisi tempat tidur dia .

anak sy 3 tahun masih xberbantal..dgn sendiri dia ambik bntal kat kepala buat peluk..😀

Baby kene tdo atas permukaan rata n keras.. try ajar die tdo kepala pusing kiri kanan

Jangan gunakan bantal waktu tidur.. Lama kelamaan nanti okaylah bentuk kepala..