Bayi Kerap Membuang

Salam ibu-ibu,saya first mom nak tanya normal ke kalau bayi 6 bulan lepas makan akan membuang?Dalam sehari kadang-kadang sampai 4-5x membuang.Baby ok je tak meragam,ada kentut,cuma tu lah risau pulak

4 Các câu trả lời

Periksa keadaan anak sama ya.. takut dehidrasi akibat byk air kluar.. cek warna, tekstur dan bau najis jgk.. kalau rasa xnormal dari mcm hari² biasa, blh bw p cek.. takut ada mknn yg dia x sesuai nak mkn lg

Mungkin ada antara makanan yang tak sesuai dengan perut baby. Cuba semak semula satu satu pemakanan baby. Masa anak saya 6 bulan dulu, setiap kali makan labu mesti membuang banyak kali.

tgok wrna najis dia sis dan pantau baby klau rasa lemau je lepas berak smpai 6kali klau active je ok la tu

maybe ade mknn yg xsesuai