Kandungan anggur

Salam ibu ibu...sape yg kt sini pernah ada pwngalaman kandumgan anggur. .masih ad peluang utk mengandung ke...mohon kongsi pengalaman ye ibu ibu...tq

10 Các câu trả lời

Saya 1st pregnancy bila check kandungan anggur (molar pregnancy)..terpaksa buat dnc waktu kandungan 8week..x rasa pun waktu buat dnc tu coz saya bius whole body,so x sedar lah kan..lepas dnc rasa lenguh2 kat bahagian kaki..byk sapu minyak panas and pakai hot beg tuam..3 hari warded..lepas 2 bln saya mengandung balik..kalau ikutkan saranan doktor x bg saya mengandung dlm masa terdekat..At least lepas 6bln baru boleh mengandung balik..2nd pregnancy saya keguguran..tapi x perlu buat dnc sebab keluar keseluruhan.. Alhamdulillah after 2mths saya mengandung lagi, sekarang dah 11week..so Sis jgn risau peluang pasti ada untuk sis mengandung lagi..Insyallah

4y trước

Sy 2 kli gugur cm fobia nk prgnant blik😫

saya sis kene masa 9w5d.. tahun 2018 kene.. dnc 2kali appointment 2mggu sekali.. hcg makin turun sbulan sekali jumpe pakar... saya merancang atas nasihat dokter.. mule2 6bulan than 12bulan pastu 2tahun... saya last checkup bulan 10 tahun lps.. time tu saya dA pregnant 8w6d dokter pakar marah dorang bincang2 kata kandungan saya sihat sume da ok... skrg da 33w6d.. kalau nak mengandung balik pasti kan beta hcg sis normal ye..

Sy kandungan ke2 molar pregnancy, 11minggu masa nk bukak buku baru tau, terus kk refer hospital utk dnc. Followup sthn lebih bln5 2018-bln8 2019.. Kena merancang xblh mengandung tp sekurang2ny setahun. Alhamdulillah if bhcg sis makin turun, & sentiasa followup InsyaAllah ada harapan utk pregnant. Sy dh nk msuk 36weeks. InsyaAllah boleh mengandung lg, tak dak masalah, teruskn usaha, doa dan ikut ckp dr.

Saya pernah.. gugur 23.11.2019.. Doktor xbenarkan cuci.. Nanti payah lekat balik.. Dia srh rest 3bln nti rancang balik kehamilan.. Sy pantang 44 biasa.. Bulan 2 masud wad kerana influenza A.. Doktor buat full checkup dlm rahim saya ada kantung.. Alhamdulillah.. Harini genap 16week... kalo ikut kiraan sy lekat semula 25.12.2019.. Kuasa Allah swt

Kakak sy pernah kena masa kandungan pertama. Tapi alhamdulillah tak lama lepas tu dia pregnant lagi n bersalin pun secara normal. Sekarang dia dh ada 2 org anak.

Maaf nk tanya.. Klu kita mengandung anggur. Test prengnet kita tetap positivite ye

Semoga dipermudahkan urusan ye sis dan selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻

Sorry nak tanya, kandungan anggur ni macam mana ye? Serius tak pernah dengar

Mcmmn nk tahu tanda2 mengandung anggur

Semoga dipermudahkan urusan.