First pregnant

Salam ibu ibu , ad x kat sini pernah ad pengalamanan preggy 29week tiba2 1 hri baby jdi kurang aktif menendang cuma rasa dia berpusing je , normal ke rse mcm tu ? Saya kerja aktif skit bnyk berjalan . Hrp ibu ibu dpt bantu 😍 #firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

1 Trả lời

Normal. Kadang2 bukan dia x aktif tapi kita yg x rasa sbb kita aktif dan x perasan bila dia gerak. Bila kita banyak berjalan atau bergerak, baby kat dlm umpama mcm kena buai. Bila kita rehat, baru dia akan gerak, sbb tu baru kita akan rasa mcm dia aktif. Selagi kiraan 10 kick tu cukup ikut waktu2 yg biasa puan catat tu dan baby bergerak aktif ikut masa rutin dia contoh mcm waktu mlm masa nak tido ke, so normal je. Kalau dia x sama mcm rutin yg biasa, puan boleh terus ke hospital utk cek kalau ada yg x kena. Rutin2 ni ibu je yg tau. X sama setiap org