berapa kali ujian minum air gula

Salam hii ibu2..saya nk tnya berapa kali kena minum air gula yaa..sbb nurse ada bgi dua tarikh..kemungkinan nurse tu silap tarikh atau terlepas pandang ..esok saya kena minum air gula ..lepas seminggu pown kena minum lagi..tu saya nk tnya..

21 Các câu trả lời

Sy 2x.. Takde history gdm.. 1st test cantik, normal je.. Berat badan pun on track, takde lebih atau kurang.. Tp mmg wajib buat 2x sbb jarak pregnancy 1st dgn 2nd ni lebih dari 5 tahun.. So semua double 🤭 cucuk kancing gigi double, minum gula pun double.. Sokeyy la, as long baby takde masalah.. Ikut je ckp nurse 😉

sy minum skali je, x ingat masa bape weeks..pastu sah gdm..start la bsp 2 mggu skali..pas bersalin nurse lupa nk suh mnum air gula..dh masuk 4 bulan baru teringat..dh abis eddah katenye nurse,,😅

Klu sy parents ade history kencing manis so kene minum 2x air gula.. Tp jarak jauh la sekali mase 10 week lg sekali mase 26 week...bkn selang seminggu.. Nanti tanya balik nurse la..

ikut org kot. mcm sy ..kalau sy doc suruh sekali je kne mnum sbb faktor hamil usia atas 25thn . kwn kata,klu ada sekali faktor mak ayah kncing mnis .. 2x mnum.

Wsalam.. Xnk mnum air gula kontrol mkn 😅. Berat bdn naik mendadak bnyk kali la kena mnum. Sy 2x ww15 ngn ww26 sbb preg umur 31😊

sekali shj.mgtt clear ( 3.6 / 4.5 )- sebelum & slps. xda kturunan pghidap kncing mnis. mse minum air gula 29wk

saya sekali je nurse bagi tarikh. kena minum sebab usia lebih 25 tahun keatas even xde faktor gdm.

wasalam. i umur 24 dan alhamdulillah so far doc tak suruh minum air gula, supringsingly 🤗

Saya dua kali... 1st masa kandungan 18 weeks...2nd masa kandungan 28 weeks...

sya dah 2 kali minum air gula..tak tau la kalau ada lgi yg ke3 kali nti