Ibu hamil gdm

Salam.. Hay bkal mummy smua.. Nk tny ad x yg sgkut gdm Dan due dte 31-3.. Nk tny bley puasa x.. Pls ad x yg pnah almi mcm ney..😓

4 Các câu trả lời

means skrg dh 30w +++ kan .. x digalakkan sis, baby dah besar dlm perut, jgn ambil risiko berpuasa .. kandungan 7bulan ke atas mmg x digalakkan berpuasa dh, sbb boleh jejas perkembangan baby dlm perut, plus sis ada kencing manis kan, boleh hypo tu sis .. sy tahun lepas puasa baby bru 5bulan, msuk tgh hari sy shaking, check gula 3.7 .. mmg hypo, bising nurse sbb kita ada kencing manis ni, komplikasi kat baby byk ..

7mo trước

ye sis hypo bahaya .. sy dlu bru 5bulan pun nurse mrah .. walaupun bby kecik lgi, sy ingt boleh puasa rupanya x ..

waalaikumusalam . saya pon ada gdm diet on control and due 24/3. nurse n doc tak bagi puasa sebab takut hyper or hypo n untuk kesihatan baby jugak .

due saya 30/3 ni🥺 saya pon gdm on diet..saya kalau larat puasa,saya nak puasa .. puasa hari pertama pon takpelaa😂

7mo trước

xmkn nasi seminggu pun xpe sbnarnya sis .. jnji perut Ada isi, buah biskut sayur² or etc .. sy time pregnant jrg je mkn nsi tp okay je sbb dlm perut sntiasa ada isi .. tu je ☺️

hi mamy,sya due 24/3 ni .gdm on diet jgk..tp nk cuba jgk puasa..klau larat on je..klau x brbuka je la..

7mo trước

Hqi ney bby sy kurg grak mcm slalu.. Mkn pown xgrak rsaw n bt sy stress 😓