25 minggu 6hari

Salam.. hai.. saya nak Tanya usia kandungan sy skrg dah boleh ke minum air kelapa?

7 Các câu trả lời

Boleh je nk minum air kelapa bila bila masa mengandung. Banyak khasiat, nk kata fungsinya mencuci pun (saya tk percaya ni, tp org dulu ramai momokkan jgn minum air kelapa awal awal sbb sifatnya mencuci) kandungan dh cukup besar dan risiko keguguran pun sgt lah kurang dah.

sy start 18mnggu sampai skarang hari2 air kelapa..takpon jelly kelapa..sebelom pregnant takmnum sngt jaqang2 lah beli... start pregnant hari2 suruh suami beli.. alhamdulillah takdk lagi lah bnda buruk jadi..☺️

Dari segi pantang org dulu2 sy xtau la…Tapi Sy awal lg dari puan dh minum air kelapa. Yg pasti sedap dan dari segi khasiat air kelapa ni byk.

minum je xpe..msa nk dkt2 due minum kerap lgi bgus..sy craving air kelapa sminggu tu 4x minum😅😅 ni tgu hari je nk bsalin..

Boleh je.. Kuantiti yg munasabah.

boleh