Suami ajak pergi scan baby tapi

Salam hai nk tanya mommy2.. sy 21w haritu scan kt kk.. doc kata dh nampak gender tp suruh doc jgn bgtau.. sbb nk g scan kt luar dgn husb.. Ape beza growth scan dgn detailed scan ya? Kalau 3d scan pon dh okey kan? Cadangan mommy sy perlu buat yg mana satu ya? Kami just nk pastikan keadaan baby baik dan nk tahu gender baby .. #seriusnanya #pleasehelp #firstmom #firstbaby #ingintahu #bantusharing

11 Các câu trả lời

Growth Scan hanya menilai tumbesaran bayi secara keseluruhan dan tidak memeriksa organ dan struktur bayi. Details scan ni akan tengok keseluruhan Organ dan struktur bayi. kira nya head to toe baby. tengok jantung baby okay x, tangan kaki baby cukup, tulang blkg baby okay x. kira boleh tengok ada abnormality x dlm tumbesaran baby kita. alang2 awak nk tengok jantina baby juga. Lebih baik buat details scan. sebab ketepatan dia lagi tinggi. details scan ni boleh buat masa usia kehamilan 18-26w sahaja. bila baby makin besar dn padat dlm rahim kita dh xboleh buat

Growth scan tengok baby besar ikut week atau tak. Detail scan tu untuk tengok semua. Panjang tulang baby, condition jantung (berlubang atau tak), perut, bilangan jari kaki dan tangan, muka ada kecacatan (mulut sumbing/ hidung), basically complete la. Detail scan sangat2 bagus. 4D pun pun ok dear. Biasanya kalau mintak 4D, dah termasuk dengan 3D semua dah. Nak jimat pergi scan dekat sonobee, sangat2 berpatutan harga scan dia

1y trước

Betul.. buat dekat sonobee.. alhamdulillah jelas.. kalau tak nampak muka baby tu dia suruh repeat scan percuma sampai kita puas hati..

Details scan ni sonographer/doctor akan explains satu2. Drpd panjang tulang2, jantung ade berapa chamber, tulang belakang, jari2 , otak, buah pinggang etc.. growth scan ni macam sama tapi xdelaa sedetail scan tu. Dia lebih mcm tengok size or berat est baby, camtu2 jela.

scan yg banyak² D tu mcm puan tengok baby la, nampak luar.. details scan ni selalunya 2D je tp dia tengok sampai ke dalam nampak tulang² organ² anak dlm rahim tu..

details scan ada tempoh dia nak buat 18-26w rasanya , 21w dah boleh buat details scan sis penting tu . growth scan bila² sampai nak bersalin boleh buat .

buat detail scan terus. sy 2 kali dah scan guna sonobee. Datang je klinik terus masuk. tggu pun 5-10 mnit je. sbb dah buat appointment kan

1y trước

sy pegi 2 klinik bebeza ikut free date sy. sy area n9. klinik anda Pd, polikliniknraudhah rembau

Saya buat detail scan je, mmg dia buat 2D je. Tp puas tau semua detail tulang jantung semua, gender pn tau. Better detail scan terus

details scan paling terbaikkk..Sy pun buat kt sonobee..kalau dh buat appointment x lama pun tunggu..

detail scan lebih ok sis.. semua lengkap dia bgitau..

Detail scan💯💯💯