Anak 8bulan reject susu.

Salam hai mommiess. Anak saya 8bulan tapi dah taknak mnum susu. Selalu kena paksa kalau nak minum susu. Anak saya fully formula. Tapi makan dia okay. Suka makan. Tapi saya tisau jugak sebab susu intake dia seharian dalam 14-18 oz sehari shj. N kalau naj bg mnum mesty kena tunggu tdo. Kalau jaga mmg reject susu. 😔. Saya da x tau nak buat mcm mana. Nak kata gatal gusi pun tak. Mulut hari2 bersihkan.

1 Trả lời

kira byk tu sis 14oz .. sbb mkn dia ok kn, means sis masak sedap, so dia enjoy mkn n rse xperlu sgt nk susu .. but still dia nk susu kn .. jgn risau sis, just pantau berat dia je, sbb klau rutin dia mcm tu berat dia normal, sis nk risaukan apa lgi 🥰 jpgi pengambilan susu byk, mkn byk, dia obes lgi susah 😁