MASA UNTUK PAM SUSU

Salam hai mommies. Saya first mom. Sekarang baby saya 2 bulan. Saya nak tanya, mcm mana nak pam untuk banyakkan susu? Saya akan mula bekerja tak lama lagi jadi saya nak buat stock. Sekarang saya pam setiap 3 jam. Tapi selalu dapat sikit2 je dalam 2oz. Kalau baby direct feeding, next session tu mst dapat lagi sikit. Saya dah pening mcm mana nak susun atur jadual pam sebenarnya ya? Boleh share mcm mana mommies semua buat stock susu? #firstmom #ingintahu

4 Các câu trả lời

Atau Puan boleh buat power pumping setiap pagi. Cth jam 6pg. Sb masa tu baby tdo lg. Power pumping ni 20minit pump, 10minit rehat, 10minit pump, 10minit rehat, 10minit pump. Mcm sy menjadi la. At least boleh dapat 7-8oz. boleh bahagikan kepada 2 botol (3oz/botol)

9mo trước

ohh baik faham2. terima kasih banyak ye atas perkongsian 😁

Sy pam awal pagi sis lepas baby dh kenyang. Waktu pagi selalunya susu lebih banyak. Contoh baby menyusu last pukul 2. Lepastu dia tido lama sampai la pagi pukul 7, in between sebelun next feeding sy pam. Awk kena tau pattern anak tido mcm mana

kalau saya bila baby df sebelah, sebelah lagi pam. kalau malam dia tidur lama, kena bangun pam waktu malam jugak

Pagi biasa memang byk susu. Mlam sebelum tido, minum milk booster