mkn iberet kena ambil folic asid tak?

salam hai mommies, nak tanya kalau mkn iberet kena makan folic asid tak? sbb sebelum ni mkn obimin tp doc suruh tukar sbb hb still 11 tak naik2.. #ingintahu #bantusharing #firstmom

4 Các câu trả lời

Masa saya jumpa nurse kk. Dia bagi saya obimin. Saya tanya saya perlu stop folic acid ke? Nurse tu cakap boleh makan dua2 sebab kandungan folic asid dalam obimin rendah. Folic asid biasa makan 5mg. Kandungan folic asid dlm obimin hanya 0.9mg. Jadi nurse kata boleh je makan. Dalam iberet saya tak pasti berapa kndungan folic asid.🤔

3mo trước

Sama. Tapi saya dapat zincofer pun dah ada folid acid tapi kandungannya tak banyak. Jadi saya tetap makan bersama folid acid.

Wsalam, hi dear. Iberet dah ada asid folic dlm tu so xperlu ambil asid folic lg, sy pun mkn iberet 😊 19w5d

3mo trước

wc dear 🥰

Kes saya pulak, Dr suruh saya makan iberet bersama folic acid. Obimin yg takperlu sebab dah ada folic acid😊

3mo trước

oh yke alaa konfius pulak sy 😅

tak perlu, sebab iberet dah ada folic acid.

3mo trước

Ya awak, sama spt Zincofer & Obimin.