1cm

Salam hai ibu² smua .. saya nak bertanya jika jalan dah sedia ada buka 1cm kan berapa lama ambil masa untuk ibu2 yang lain untuk bersalin ye ? sbb saya tade pengalaman sbb masa anak sulung just sakit perut tahu2 nak bersalin je ? #jgnkecamye #sajanaktahu #tadepengalaman #secondbaby

1 Trả lời

Wslm. Sebenarnya benda ni susah nak ramal sis. Bergantung pd individu itu juga. Kadang ada yg cepat,ada pula yg ambil masa sampai 2,3 hari baru bersalin. Lebih lama pun ada lg. Kalau saya anak pertama memang tak perasan dah ada bukaan serviks masa kat rumah. Sakit perut memulas,pegi hosp bukaan dah 8 cm terus nurse kasi beranak. Anak kedua pula saya sakit perut terus pegi hosp bukaan dh 2cm. 5 jam lepas tu pecah air ketuban dan terus masuk LR dan bersalin. Lain org lain caranya. Tak sama tu sis. Mudah2an sis cepat bersalin dan dipermudahkan urusan. Aamiin