Salahkah??

Salam... Ermmm maaf sbb soalan nie dh mcm satu luahan... Sy 33 week,dh x larat nk buat kerja.nk bgn pn suami kna tlong.. Msalah sy, bila sy dh kurang wt kerja rumah,automatik mk mertua sy marah ckp pnyegan sgt,kang nanti ank cacat..sedih la.cm mendoakn plak.. Sy dh x larat nk angkat bakul bju .. Klu angkat jgk sakit piggang pastu bila msak brdiri lama ja kaki bengkak.. Mertua sllu kol kak ipaq ngadu sy nie x leh diharap,x bleh wt kerja.. Bila suami tlg wt kerja, mertua mesti perli2 ckp kna caqi org gaji la klu cmni.. Sy stress la.. Bru2 nie jantung bby bergerak laju sbb sy terlalu stress n kna tahan jp.. Tapi Alhamdulillah kejap ja pastu bby ok n bleh balik.. Sy kn sangkut GDM, selang dua miggu kna g klinik cek gula 4 kli pn mertua marah. Sruh cek kt rumah ja sbb kt rumah nie byk kerja nk kna buat.. Bgi sy bila dpt p klinik tu hri y bahagia sbb dpt kluaq dri rumah tu kjap..time tu la dpt rehat..Sy bkn sja2 xnk buat tpi sy memg dh x laqat sgt2 nk bergerak pn dh terbatas sbb sakit kt celah paha tu smpai 1 tahap tu sy dk berdoa spaya sy dpt masuk wad check in awai sbulan tuk berehat.. Salahkah klu sy berdoa cmtu?? #firstbaby

83 Các câu trả lời

Kalau sy mmg dh menjawab dh.. semoga sis baik2 je n dprmudhkn urusan..klu blh jgn duduk dgn mrtua nnth lg stress

kesian awk.dah kawen sepatutnye kewajipan suami sedia rumah yg selesa.menyewa pun xpe sis.yg pnting happy kan.

Sis lumur je ciliboh ke molot die.. alang2 kne paksa buat kje tu.. bab2 mertua hantu ni berderet reply haha

Semoga Awak sabar . Setiap manusia ada ujian . Saya ada ujian saya . Harap kita sama2 tabah 🤍🤍

apa la mertua mcm tu.sis tabah.pasni cri rumah sndri dgn suami.sbb x bgus dok ngan mertua atau ipar.

mmg susah dpt mertua yg suke cei salah .. better sis pindah je .. demi bby dn keselesan sis

Bersabarlah sis, saya mengandung selama ni dok umah sendri... cara terbaik bagi saya..

4y trước

kan saya pon sama..dok rumah sendiri n pantang sendiri je..tu je cara y terbaik..

hai sis. better ckp dgn husband and boleh cari rumah sendiri utk keselesaan sendiri

pindah keluar sis. ad je jenis org suke cari salah. report kt husband skli.

payah nye ddk ngn makmertua ea.nasip saya ddk sdiri ngn somi n ank2 je....