Salahkah??

Salam... Ermmm maaf sbb soalan nie dh mcm satu luahan... Sy 33 week,dh x larat nk buat kerja.nk bgn pn suami kna tlong.. Msalah sy, bila sy dh kurang wt kerja rumah,automatik mk mertua sy marah ckp pnyegan sgt,kang nanti ank cacat..sedih la.cm mendoakn plak.. Sy dh x larat nk angkat bakul bju .. Klu angkat jgk sakit piggang pastu bila msak brdiri lama ja kaki bengkak.. Mertua sllu kol kak ipaq ngadu sy nie x leh diharap,x bleh wt kerja.. Bila suami tlg wt kerja, mertua mesti perli2 ckp kna caqi org gaji la klu cmni.. Sy stress la.. Bru2 nie jantung bby bergerak laju sbb sy terlalu stress n kna tahan jp.. Tapi Alhamdulillah kejap ja pastu bby ok n bleh balik.. Sy kn sangkut GDM, selang dua miggu kna g klinik cek gula 4 kli pn mertua marah. Sruh cek kt rumah ja sbb kt rumah nie byk kerja nk kna buat.. Bgi sy bila dpt p klinik tu hri y bahagia sbb dpt kluaq dri rumah tu kjap..time tu la dpt rehat..Sy bkn sja2 xnk buat tpi sy memg dh x laqat sgt2 nk bergerak pn dh terbatas sbb sakit kt celah paha tu smpai 1 tahap tu sy dk berdoa spaya sy dpt masuk wad check in awai sbulan tuk berehat.. Salahkah klu sy berdoa cmtu?? #firstbaby

83 Các câu trả lời

situasi yang sama sis Kita pun macam tu hanya mampu sabar . insyallah, sis bincang ng somi pindah umah . sis pun dah rancang nak pindah umah sendiri juga hihi . congrt sis smoga dipermudahkan urusan sis💕😊

Ckap dgn Suami, nk duduk rumah Mak sndri. Nk pntang kat rumah family sndri. Bincang dgn Suami. Insya’Allah semua akn ok. X pyah fikir sgat apa yg Mak mertua awk ckap tu. X elok stress time mengandung.

situasi kita same , tapi saya simple . saya bincang dengan suami , saya cerita semua dekat suami . kalau dia tetap dengan pendirian dia , saya angkat kain baju duduk rumah mak sendiri . lagi senang

Banyakkan besabar sis demi bby.. Jgn bnyk stress.. Bby pun stress nnti.. Kalau dpt sis bincang dgn suami sis kalau dpt cari rmh baru.. Takpun sewa rmh.. Xpa kalau berpantang sendiri sis.. Janji jgn stress..

kesian.. huhu.. ☹☹☹ mrtua sy sndri x mcm ni. prnh duduk seminggu dgn mertua, x jadi apa pun. tapi bila sy buat kerja , mil senyum2.. 😅 smpt ckp oke la tu ada juga buat2 sesuatu. hahaha.. 😅

kesian sis..sis bncang la ngan suami elok2...xelok duk ngan mertua sis..lelagi lepas bsalin nnti..tahap mental lg lemah..better sis bncg elok2 ngan suami..insyaAllah suami faham❤

sy doakan keluarga puan dimurahkan rezeki dpt pndah rumah sendiri,lg² dah ada ank nnt..ibu dalam pantang lg lah xboleh nk stres.. semoga urusan puan dan baby bakal lahir dimudahkan.

Abaikan sahaja kata2 orang lain tu. hanya kita tahu badan kita rasa mcm mana.jgn paksa diri bekerja keras. doakan agar mertua akan lebih faham selepas ini. kekuatan pada doa ya!🤗

sbb tu kita lepas kawin..better duduk rumah sendiri..kena mk mertua mulut xde lesen..lepas je..stress jgk ibu gndung tu..ermmm..suruh la suami cari rumah..kesian kt sis..

mcm sya la sis ad gdm..nurse sarankan xbole tllu buat kja umah..jgn lyankn sngt ckp mntua 2..bhya pda bby klw trllu stress..buat ap yg trmmpu sis buat..😊