maaf ayat terabur

salam.. due sy 25/5 nie.. xd p hospital doc suruh masuk wad 10/5 sbb sy da kencing manis mkn ubt… mula2 msk wad tu memg doc akn cucuk selalu utk bukak jalan ke.. maaf sy ank pertama.. tataw sgt.. ada x lps cucuk ubt tu sehari duk dlm wad ke esokan bru beranak..

4 Các câu trả lời

induce ke? induce ni bergantung dgn org. saye induce jln x bukak, emergency czer. ade org katil dpn sye induce pkul 3, pkul 6 dh bersalin. kak ipar sye induce smpai 3kali pon x bukak jalan, emergency czer. org katil sblh sye dulu, 13jam pon xbukak jln, emergency czer jugak lps tu.

induce ada banyak cara. keberkesanan pun bergantung pada individu. bila dah sampai 1 tahap yg perlu tapi still takda progress baru kena czer..

sy ank no 2 induce. induce jam 7 pagi, 12 tgh hari dah sakit bersalin 4 cm dan 2 jam lpas tu alhamdulillah bersalin.

Sis ada komplikasi lain ke? Atau mmg if gdm on ubat kene warded awal? Sbb sy pon gdm on ubat juga tp baru 30w.