kira pergerakkan baby

Salam dear mommies, saya skrg dah 20weeks of pregnancy, nurse ada suruh kira gerak baby dlm perut. Tp baby hanya aktif waktu mlam.. Siang takde rasa pergerakkan. Kebiasaannya waktu sy dah nak tidur baru dapat rasa baby bergerak. Saya cuma nak tanya, macam mana nk kira gerak baby kalau dah tertidur ? And normal ke baby aktif waktu malam..

1 Trả lời

sy 28week bru nurse sruh kira.. 20week cume kne pstikn gerakan ada je.. kyte kne alert gerakan bby

4y trước

kdang2 bby gerak cume kyte xprasan.. sy dlu mse awal2 tu bby gerak time sy wt kj rmh.. slalu gak xprasan.. kdang2 je prasan perut keras