Cadangan supplement/ubat semasa mengandung

Salam dan hi semua. Saya dah 18minggu, sebelum2 ni tak ambik apa2 supplement atau ubat sebab saya memang jenis takut ubat😔 sekarang saya risau ada kesan ke atas perkembangan bayi disebabkan tak ambik apa2. Jika belum terlambat, saya harap semua sudi share suplement atau ubat apa yg baik untuk saya ambik. Terima kasih #firstmom #ingintahu #bantusharing

6 Các câu trả lời

Ubat yg KK bagi makanla untuk anak awak . Saya tambah makan transfer factor 4life dr ngandung sampai sekarang dia dah 6bulan . Alhamdulillah kalau nak demam tu x berlarutan . Sistem imun dia lawan sendiri . https://malaysia.4life.com/11532640/shop?utm_campaign=myshopshare&utm_source=appshare&utm_medium=copiedsharedlink&utm_term=shareBtn&utm_content=myshop Boleh tengok sini transfer factor warna biru cair .

sis da 18w. better makan ubat yang disarankan dari klinik. fikir sal kandungan sis. berkorban utk 9 bulan je. cm saya sebelum ni makan zincofer. saya telan je wlupun x biasa sebab fikir sal anak. nak pastikan anak sihat dalam kandungan. selepas bersalin, saya sambung makan zincofer juga sbb kk nak cek hb ibu. bila da ok, saya stop dah.

Dh 18w masih tk makan ubat . Kesian anak awak. Paksa sis makan . Bukan utk awk tp utk anak awak dalam perut tu. Apa yg kk bagi makan je . Walau susah mne sklipun nk telan . Fikir anak je.

sye pun xde amek apa2 supplement kcuali yg kk bg.. mkn zincofer + mknn bkhasiat je.. make sure mkn mknn seimbang ade protein, syur, buah.. tu pun da ckup..

11mo trước

tkot tu kne tolak tepi,yg pentg ksihatan baby n ibu..

Try cari maltofer..Saya agak2 lupa nama ubat tu😅😅 Macam tablet coklat je..

11mo trước

Saya pun makan maltofer sepanjang pregnant. dpt zincofer dari kk, tapi tak serasi. Jadinya kena beli sendiri ubat di farmasi. Alhamdulillah baby skrg dh 4 bulan

ubat yg kk prescribe dkt awak ada makan tak?

11mo trước

*dalam obimin dh lengkap asid folid dan vitamin yg lain. awak boleh buat detail scan masa usia kandungan awak 18-26 week. if risau. detail scan ni check head to toe baby