mom to be

Salam dan selamat malam....sy ingin bertanya jika kita buat chek up di klinik bayar semasa pregnant...adkah msa bersalin nanti kena bersalin di hospital swasta sahaja...xblh bersalin di hospital kerajaan

4 Các câu trả lời

Boleh aje bersalin kt kerajaan.. tp kene ad buku pink laa.. sbb mse dlu sye Buka buku pink kt klinik swasta.. tp bile check up kt klinik kerajaan.. dye tukar buku dye.. xtahu jgk knpe tukar.. xtnye.. maaf ye

setahu saya kalau nak bersalin di hospital kerajaan, wajib ada buku pink. personally saya still pergi KK buat buku pink walaupun decide utk bersalin di swasta, just to be safe.

lain tempat lain kot...kalau mcm saya elok je bukak buku diswasta atas masalah xboleh cuti sekejap2... dan bersalin di kerajaan...dri anak sulong tahun 2012 sehingga sekarg...

Saya checkup swasta juga.. tapi sy buat buku Pink untuk follow up pkembangan bby.. nak besalin Kerajaan kena ada buku pink.. Sy checkup Swasta just scan lebih jelas..