Makanan

Salam dan Salam Sejahtera semue ibu2....saya nk tanye,pernah dgar ke ibu mengandung tak boleh mkan limau??

14 Các câu trả lời

awak mkn limau sunkist, limau purut, limau kasturi n lemon jer. limau bagus as sumber vitamin c. memudahkan penyerapan zat. Jgn makan limau mandarin yg bnyk jual time CNY ni je, yg import dari china.. kalau teringin sgt, rendam dulu limau tu, banyak bahan pengawet. tu yg bahayanya.

Limau mandarin yg berkotak2 made in china tu ramai org x makan da.. ntah ape org mainlnd tu sembur.. those ppl are mostly unethical.. so god knows chemical ape atas buah tu

Dok kt kk sy bgth makan je selagi blh makan tp makanan y berkhasiatla...lain la klau junk food,y tu mmg memudaratkn bby...buah2 ape pn blh je tp tgk antibody seseorg jgk

X pnh.. yg sy tau time lepas bersalin klu blh jngn ambil limau.. SBB Susu bdn.. blh mkn limau tp jngn bnyk..

smua bnda xblh mmpuih😂 blh je mkn apa2 pn tp brpada2.. mcm ubt la.. sikit jd ubat.. byk jd dadah..

5y trước

Hahaha betul tu,klau ikut kan org smua tak boleh.nanti start dah buat cerita macam2 takutkan kita ,kalau makan jadi begitu la jadi begini la,janji berpada pada.

Wasalam.. xpernh dgr pulk.. doc ngn nurse lg suggest mkn buah limau, jmbu batu.. sape yg ckp x blh ye?

Buah limau byk vit c, sy sllu juga amal lemon suam lps lunch.

Saya mkn Alhamdulillah okay je. Nak bg hilang rasa loya.

Makan limau okay laaa .. Bntu naik hb jugak tu

takde. boleh je makan.