cara pengambilan zincofer dan susu

Salam dan hai semua ☺. Bacaan hb sy turun naik. bacaan terakhir masa g checkup 10.1. mcm mana pengambilan zincofer waktu mlm dan pagi jika nk minum susu? lepas dinner 2 jam baru mkn zinfofer ke? lepas 2 jam mkn zincofer baru bleh minum susu ke? sesuai ke sbb susu bleh ganggu penyerapan zat besi.

1 Trả lời

Mcm saya, ambil zincofer pagi, minum susu pada petang dan malam. Tapi saya mual pening2 makan zincofer waktu pagi. jadi saya tukar makan zincofer 2 jam slps dinner waktu malam sblm tidur. Senang. dah rasa mual ngantuk, terus je tidur. 😅 minum susu pagi dan petang.

8mo trước

Naik notification post ni. Maaf le ada setahun dan 8 bulan punya komen tak berjawab. - Saya minum susu kambing DKE sbb sy alah lactose dan gula tambahan; maltodexterin. - ya, boleh je ambil zincofer sblm tidur