Kurma Ajwa dan Buah Tin terus dimakan

Salam ceria buat semua Mommies, perlukah saya basuh terlebih dahulu buah Kurma mahupun buah tin yang dibeli di Kedai Saudagar Kurma (Kedai makanan sunnah) atau saya boleh terus makan begitu sahaja? Selalunya sebelum hamil, saya baca Bismillah dan memang terus makan tanpa membasuhnya terlebih dahulu. Mohon pendapat dan cadangan. Saya dahului dengan ucapan terima kasih.

Kurma Ajwa dan Buah Tin terus dimakan
2 Các câu trả lời

Fikir2 balik sy x pernah basuh pun.. makan ngap je.. nak tau jugak kena basuh ke tak..

5y trước

Itulah.. bila mengandung nie, lebih detail dan terperinci dibuatnya. Apa nak makan, macam mana nak makan... lebih berhati-hati dan ambil kira semua aspek. 😁

Klu mak sy sruh bsuh, tp sy xprnh bsuh pn😬

5y trước

Tu lh