Serah diri awal

Salam, boleh saya tahu apa yang dimaksudkan dengan serah diri awal? Sebab saya tengok banyak yang share dalam ni due date sekian sekian tapi kena serah diri awal. Apa maksudnya ya? And macam mana nak tahu kena serah diri awal tu?#bantusharing #firsttimemom

5 Các câu trả lời

sy pon kena paksa bersalin awal nnty , uri sy ada masalah refer pakar o&g cakap beby pulak makin kecil .. doakan sy selamat lahirkan beby yang ke 3 ni ya 😌 yang sebelum ni mengandung xdak masalah apa pon..

Biasa ada masalah kesihatan atau baby dalam kandungan ada masalah, Dr akan suruh beranak awal. Usually 37w and maximum 38w.

serah diri biasanya kne czer atau induce ..biasa utk yg ada masalah mcm gdm, saiz baby kcik or besar

serah diri awal tu istilah mak mak gune maksudnya kena pi bersalin awal atas sebab2 tertentu..

bilamana ibu ada mslh kesihatan atau kndungan ada mslh. boleh jd sbb dh terlebih due date.