susu bdn msuk freezer

Salam boleh ke leps pam, susu teros mssok tmpt beku? Atau kne msok chiller dulu baru naik ke freezer?

8 Các câu trả lời

boleh je sebenar nye.. tapi biar fridge dulu la.. biasa nye susu akan naik ke tempat sejuk beku slepas x minum 3-5 hari.. nk campur susu pump 1 dgn pump 2 kne tunggu sama suhu.. 😀

5y trước

Apa beza freezer dan sejuk beku dlm ayat sis? Freezer tu tmpt sejuk beku lah. 🤔

Sepatutnya chiller dulu, lepas 5 hari x guna baru masuk freezer. Temp freezer terlalu sejuk, terkejut komponen dlm susu tu, so kena letak chiller dulu. 😂

5y trước

Sy pun wt gini dlu..sbb bg susu kat pngasuh x de la sume dr freezer..susu x sdp..cian kat bby

Sebaik baiknya masuk chiller dulu dalam sejam. Kalau terus letak atas nanti susu mengejut sebab suhu and nutrisi pun boleh hilang :)

Freezer. Nanti bila nak cairkan letak kat chiller

Freezer terus sis..nk gna nt dfross blik

Sy msk chiller dlu, br naik freezer

Terus simpan freezer je.

Freezer