Direct feeding

Salam. Boleh bagi pendapat tak? Lepas baby discharge, saya bagi botol susu sebab nipple pendek. Sekarang saya nak direct feeding since nipple dah okay sikit tapi baby tak hisap pun. Kalau paksa jugak dia menangis. Dia dah nipple confuse ke? Apa perlu saya buat kalau nak direct feeding? #firstbaby #pleasehelp

Direct feeding
5 Các câu trả lời

kene keep cuba direct feed juga setiap hari tanpa jemu. tapi jangan bagi masa dia betul² lapar, bagi masa dia baru nk mencari. ibu pun rileks jangan stress². kalau stress baby boleh rasa. boleh try buat oral stimulation kt baby and kerapkan skin to skin.

Buat skin to skin. df wktu bby mamai (baru bgun tido). Kena struggle sikit utk bg dia biasa semula. Sy awl2 tpaksa bg botol sbb nipple crack dua2 belah. Tp alhamdulillah bila df balik bby ok saja.

Haritu ada nampak nie kat shopee, tp xsure membantu atau tidak.. Boleh try ☺️

baby dh nipple confuse. awk kena keep offer, buat skin to skin balik

boleh try pakai nipple plastik tu.. kot dia nk..