Bayi 7 bulan sembelit

Salam, baby saya 7m+ sembelit agak teruk. Saya dah bagi makan buah buahan, air dan susu secukupnya. Baby pulak mmg suka makan dan minum, jadi mmg takde masalah bab itu. Sekarang minum susu Lactogen. Ada cadangan susu/ makanan/ ubat yg boleh diberi untuk pulihkan sembelit dia? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby #firstmom

2 Các câu trả lời

try bagi buah naga. tukar susu dri lactogen ke susu lain, dupro ke similac ke frisolac ke. sbb susu lactogen tu pekat sgt, sng dpt sembelit. nak2 lagi bila dah makan. lps tu kena tgok meals dia. mybe ade terdouble carbs.

Contoh menu makanan? Ada double carbs ke, macam nasi + kentang.