Baby 2 bulan terlalu lena waktu malam. Normal ke?

Salam Baby girl saya siang dia tidur dan kerap susu. Bila malam. Saya perhatikan dia kerap tidur lama. Lena sangat. Sampai 4jam tak bangun untuk minum susu. Bila saya kejut dia celik2 mata macam tu je. Pastu sengih2. Saya bagi susu tek. Dia hisap dalam 5 mins camtu pastu lena. Saya bancuh formula, bagi dia cuma hisab dalam 2oz pastu lena. Saya dah lap2 muka dia dengan air. Tapi tak jalan. Dia kuat tidur. Tapi playful je. Normal ke?? Bukan apa saya takot dia tak cukup susu. Sebab saya rasa blah malam saya mudah sangat jaga dia. Saya sampai kena bangun dulu sebelum dia untuk kejut dia minum susu. #firsttimemom Please advise saya. Please

2 Các câu trả lời

kalau berat naik, kencing berak normal, maksudnya susu cukup.. anak saya dah lama jugak tido lena malam, kadang bangun sekali, kadang xbangun langsung.. tp sebab saya check yg lain2 semua ok, jd saya tak risau.. macam anak saya drpd pukul 6-7 sampai ke pukul 10-11 tu biasanya dia tahan mata, dan menyusu sangat banyak, tp lepas tu dia akan tido lena sampai pagi..kalau bangun menyusu pun, menyusu dalam 10-15 minit je..jd kalau kira purata waktu tido dan menyusu dia, masih normal.. puan boleh check jugak semua ni untuk baby puan..

1y trước

baby saya nk masuk 3 bln, kalau waktu siang dia suka tido je pastu selalu marah kalau saya nak susukan. saya bagi jugak wlaupun dia cuma minum 1/2 onz. cemana ye😭

Normal. Tidur yg cukup adalah salah satu proses tumbesaran baik bayi. Puan boleh guna tracker tidur dlm apps ni. Ada juga tips dan info tentang tidur bayi sesuai usisnya.